Formfröjd på kulturen i Lund

Söndagen den 18 oktober öppnar fyra nya utställningar  med folkkonst och design på Kulturen i Lund.

Broccoli med rostade mandlar

Så här gör du:

Dela broccolin i mindre buketter. Lägg dem i kokande vatten en minut och därefter direkt i en skål med iskallt vatten. Det är viktigt för broccolins smak och sprödhet! Skala lökarna och skär dem i strimlor. Vispa samman dressingen, smaka av med salt och peppar och blanda med broccolin. Lägg i löken och strö över med mandlar.

Det här behöver du för 4 personer

1 knippe Broccoli
2 Rödlök
75 g rostade Mandlar
Färsk chili
2 msk Olivolja
Havsalt
Peppar


www.arstiderna.com

IKEA satsar på ekologiska pastaälgar

När man söker på ekologiska produkter på IKEAs hemsida så får man upp en påse pastaälgar för 18 kronor. Visst bra. Men när kommer möbler och textilier med ekostämpel?

Det är dags nu IKEA att satsa på återbruk och miljövänlig produktion!


Toast höstkatalog har kommit!www.toast.co.uk

Chokladfestival på Nordiska museet 9-10 oktober!

Chokladfestivalen tillägnas alla som vill njuta av och lära sig mer om kvalitetschoklad. Konditorier, chokladtillverkare visar upp det senaste inom kvalitetschoklad.

Idén med en festival om choklad kommer från Perugia i Italien. 1993 tyckte konditorierna i Perugia att chokladutbudet var undermåligt varför de beslöt sig för att arrangera en hyllning till kvalitetschokladen. Konditorier och restauranger slöt upp och festivalen pågick en hel vecka, liksom den gör än i dag i oktober. Fenomenet med chokladfestivaler har sedan dess spridit sig från Perugia till Paris, New York, Barcelona och 2002 även till Sverige och Nordiska museet. Chokladfestivalen på Nordiska museet har även fått efterföljare på andra orter i Sverige.Pumpalyktor på Rosendals trädgårdDen 28 oktober kan man lära sig att göra egna pumpalyktor på Rosendalsträdgård på Djurgården.
Tillsammans med Rosendals trädgårdsmästare Antoine Berthelin görs lyktor med roliga och spännande mönster. Enkla verktyg används för att skära till en pumpalykta att ta med sig hem och smycka balkongen eller trädgården med. Föranmälan 200 kronor per pumpa.

RSS 2.0