Nu tar Ecoliving sommarlov!

Semestertider för Ecoliving, men vi är tillbaka i mitten på augusti igen. Då med ännu snyggare och smartare ekonyheter!
Glad sommar!

Miljövänlig barntapet

Ska man tapetsera barnens rum kan man lika gärna välja en PVC-fri tapet som är tryckt med miljövänligt bläck. Tapeten är i toppenkvalitet och  tillverkad av non-woven, ett material som är slitstarkt. Våderna är lätta att montera eftersom klistret stryks direkt på väggen.
Laundry tapet & Brum Brum tapet,  från Byracka design. Foto: MittimyllanTapetsera med stuvbitar

Har du svårt att bestämma dig för vilken tapet du ska välja och dessutom sparat på en massa gamla rullar... Tapetsera enligt lapptäcksprincipen och välj ett mönster eller färgtema så känns tapeseringen riktigt genomtänkt.
Foto: The Deco Detective.


Lekfull vägg

Om du vill skapa ett lekfullt hem kanske den här bilden kan vara till hjälp! De flesta av oss har kära saker som vi sparar för att de ger oss varma minnen. Souvenirer, roliga prylar, leksaker… sätt upp dem tillsammans så blir hela väggen en färgstark tavla. Foto: Rice

 


Mönsterbloggen - handcraft

Jag har hittat en fantastisk blogg  - mönsterarkivet, där du  kan hitta massor med underbara stick, sy och virkmönster helt gratis. Blev så förtjust i dessa två. Så enkelt och genialt. Vill ha! Bild: Mönsterarkivet


Örebro OpenArt 2009

Örebro OpenART 2009 är en utomhusutställning som förändrar stadsbilden och som får staden verkligen att leva upp. Från och med 13 juni till 20 september intar sommarens största konsthändelse Örebros stadskärna. Ett 50-tal konstnärer kommer under 100 sommardagar att visa sina verk. Bild: Klockmani


Trädgårdskonst i Borås


Har du vägarna förbi Borås, kolla in sommarutställningen Trädgårdskonst, som pågår fram till den 20 september på Borås museum. En parkutställning skapad av  trädgårdsarkitekter och konstnärer. Foto Borås Museum.


Kärlek och miljö på Granit

Omtanke  - heter butiken Granits nya projekt. Kärlek och miljö är temat och innehåller bland annat stadiga korgar i ekologisk jute och mattor av sjögräs.

Foto: Granit

 


Fina fat får nytt liv

Fina gamla porslinsfat får nya liv som ljushållare i formgivaren Lill O Sjöbergs  händer. Perfekt present till nostalgikern och kul idé att ”låna” för den pysslige.
Ljusstakarna säljs  i Designtorgets butiker. Bild: Elle Interiör


Hängstol på verandan

Hängstolen Caribeña från Norrgavel tillverkas i Columbia och Brasilien. Enligt sydamerikansk tradition har hängmattan använts för att sova i, både utomhus och inomhus. Den passar fint i rum eller delar av rum som har angränsning till både ute- och innemiljö, exempelvis en inglasad veranda.Foto: Norrgavel
Grönt tegodis, Hoshino-Seichaen

 

Matcha tegodis heter ett nytt godis som är så gott och fullproppat med antioxidanter och c-vitaminer.
Och ekologiskt så klart. Hos webbbutiken Sencha.

Kandelaber av drivved

Helt underbar och ett bra tips inför sommarens strandliv, gå längst havsbandet och leta gammal drivved och skapa en personlig kandelaber. Behöver du inspiration kolla på  wildflowerorganics.com.


Foto: wildflowerorganics.com

Sommar hos Toast

Engelska TOAST har kommit med sin nya fina sommarkatalog där de visar en massa härliga köks- och badrumsprylar och fantastiska kläder. Bara katalogen är en upplevelse i sig, så vackert stylad och fotograferad och får i allafall mig att längta till värmen och sydligare breddgrader.


Bilder: TOAST katalog

Tuffa barntofflor utan gifter

 För den lilla bebisen är tofflorna perfekta att ha istället för skor i vagnen och för de lite större ger de stabilitet på hala och kalla golv. Eftersom tofflorna är tillverkade i vegetabiliskt garvat läder och helt fria från gifter så kan du med gott samvete låta ditt barn tugga på dem. Tofflorna finns i storlek 18/19 till 26/27 hos det svenska företaget Bellios.


Foto: Bellios

Lollopard nu för mammor

Nu är härliga barnmode butiken Lollopard här med en helt ny kollektion!  Den här säsongen har man satsat på en helt ny linje för alla kvinnor som kallas - dam LYX. Härligt sköna kläder med vackert fall i viskos.

Foto: Lollopard

Semestra miljösmart

Företaget "Skogens Konung" i Västmanland har fått Grand Travel Awards Ekoturismpris 2009. Det är Svenska Ekoturismföreningen som för tolfte året tillsammans med branschtidningen Travel News delar ut det prestigefyllda priset till den arrangör som är bäst på svensk ekoturism. Upplevelseföretaget Skogens Konung anordnar älgsafari och vargvandringar.
Välj att semestra miljösmart och få bra tips genom Svenska Ekoturismföreningen som arbetar för mer och bättre ekoturism, en turism som bevarar och tar ansvar för ömtålig natur och kultur, både i Sverige och utomlands.


Vindkraftverk för städerna


Under studentprojektet, som pågått under fem veckor, har studenterna fått i uppgift att arbeta med utformning av vindkraftverk för nya marknader och miljöer. Umeå universitet berättar att vindkraftverken, genom sin tekniska princip, går att placera i bland annat tätorter.  (Miljöaktuellt).

Visst kan växter läsa!


Foto: Vivaterra

Hoppas att växter kan läsa!  På den härliga hemsidan www.vivaterra.com kan du handla unika tuffa ekologiska varor.


Gudrun Sjödén gröna val


Foto: Gudrun Sjödén
Visst blir man glad av denna färgstarka mönstermix från Gudrun Sjödéns hemmasortiment. Gudruns gröna val går i naturens tecken. Här med vackert bladverk på gardinkappan i 100 procent ekologisk bomull.

Somrigt fotbad med ringblommor


Foto: Lisen organics

Här kommer ett bra tips för semesterfötterna från Lisen organics. Fotbad med ringblommor mår alla fötter bra av.
Ringblomma gör rent och mjukar upp huden och det är ju inte fel att man dessutom blir glad av att se de orange blommorna flyta omkring i vattnet.

2 liter vatten
1 handfull ringblommor
Koka upp vattnet och lägg i ringblommorna.
stäng av värmen och häll vattnet i fotbadsbaljan.
Fyll på med mer vatten till en behaglig temperatur.
Låt fötterna bada ca 20 minuter.


När nu fötterna är badade kan man passa på att skrubba
in dem med en härlig skrubb gjord med färsk mynta.
Det svalkar, mjukar upp förhårdnader och gör fötterna lena.

Fira Världsmiljödagen med klimatkarneval!Fira Världsmiljödagen den 5 juni med klimatkarneval!
I både Göteborg och Stockholm kommer hundratals cyklister, dansare, spännande eldrivna fordon, sambamusiker, fotgängare och medlemmar från flera av de största miljöorganisationerna att tillsammans ta sig fram genom stadens gator i ett färgsprakande och festligt karnevalståg för klimatet. Gå med du också!
Dessutom: Tävla med ditt transportmedel. Den som tar med sig den mest kreativa och klimatsmarta transportlösningeni karnevalstågen kommer att vinna fina priser. Alla sorters karnevalsutstyrslar välkomnas, gärna av återanvända grejer.
Världsmiljödagen instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972 och firas över hela världen den 5 juni.

Camilla Norrback sommar 2009

Kolla in designern Camilla Norrbacks sommarmode, med modern feminin känsla. Färgerna är krämvitt, svart, blått och puder med lila som accent. Skärningarna är lösa med sommarkänsla.


Foto: Camilla Norrback

Lustfyllt året om med ekologiska råvaror


Foto: Prisma förlag.

I dagarna kommer kocken Rune Kalf Hansens nya kokbok "Lustfyllt året om" med ekologisk mat ut i bokhandeln. En härlig inspirationsbok för oss som vill använda ekologiska råvaror när vi lagar mat.   Vad sägs om mjälla grönsaker, en god fiskrätt och nykokt rabarber på våren, färskpotatis, sallad, helstekt fläskkarré och jordgubbar på sommaren och så höstens och vinterns mustiga rätter med rotfrukter och vilt.Grön ambulans först i Stockholm

Världens första miljöanpassade ambulans rullar nu på Stockholms gator. Ambulansen körs på biogas och innehåller mindre miljöfarliga ämnen än vanliga ambulanser, men ska hålla samma säkerhet.
Miljösmarta val är en golvmatta utan PVC, inredningsmaterial utan ftalater, lim fritt från lösningsmedel och isocyanater, halogen- och PVC-fri elkabel och isolering utan miljöfarliga ämnen. Och dessutom är vinterdäcken dubbfria. Det är Stockholms läns landsting och Ambulanssjukvården i Storstockholm som utvecklat den gröna ambulansen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0